Hoe wij werken
Onze zorg
Stichting MEES is een kleinschalige opvang waar wij ons richten op ontwikkelingsgerichte dagbesteding. Kinderen met een meervoudige beperking van nul tot achttien jaar kunnen bij ons terecht. We ontwikkelen voor elk kind jaarlijks een ontwikkelingsplan in samenspraak met de ouders en/of verzorgers. Daarin halen we op een verantwoorde en creatieve manier alles eruit wat erin zit. We leggen de focus op communicatie, gezondheid en ontwikkeling. Samen zoeken we uit hoe kinderen zelf de regie krijgen.
Hoe ziet een dag bij Stichting MEES eruit?
Met een individueel dagschema krijgen onze kinderen de structuur die ze nodig hebben met alle ruimte voor spontaniteit. Elke ochtend en avond is er een mondelinge overdracht tussen de ouders/verzorgers en de leidsters. Dit is een waardevol moment omdat we op die momenten over meer praten dan zorg. Daar leren we elkaar kennen en ontdekken we met elkaar hoe we het beste uit de kinderen naar boven brengen. In de snoezelruimte kunnen de kinderen hun zintuigen prikkelen. We knutselen ook lekker veel om de creatieve geest te stimuleren. Als het mogelijk is, gaan we elke dag even naar buiten.
Wat gebeurt er na Stichting MEES?
Vanaf zestien jaar gaan de leidsters van Stichting MEES in gesprek over de toekomst van de kinderen met hun ouders en/of verzorgers. We adviseren in de mogelijkheden en worden op de hoogte gehouden van de vervolgstappen die worden genomen. Samen zorgen we ervoor dat ieder kind zo rustig mogelijk de stap maakt naar een toekomst zonder Stichting MEES.
Wlz zorg
Heb je langdurige intensieve zorg nodig bij Stichting MEES? Dan vraag je, of jouw huisarts, een Wlz-indicatie aan bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Het CIZ beoordeelt of je voldoet aan de voorwaarden. Is dit het geval? Dan ontvangt je een Wlz-indicatie. Dit is een besluit waarin staat dat je recht hebt op zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz).
Op de website van het CIZ staat hoe je een Wlz-indicatie aanvraagt. Ook lees je op die website wat er precies gebeurt met jouw Wlz-aanvraag.
Je kan familie of vertegenwoordigers vragen om je te helpen bij jouw aanvraag. Of neem contact op met jouw gemeente. Elke gemeente is verplicht om gratis ondersteuning te bieden. Dit valt onder de zogeheten ‘onafhankelijke cliëntondersteuning’.
Tarieven
Voor informatie over tarieven van Stichting MEES kan je een e-mail sturen naar info@stichting-mees.nl
Neem contact op
Heb je na het bekijken van deze website nog vragen of wil je een keertje langskomen? Neem dan contact op via claudia@stichting-mees.nl.
*Graag naam, telefoonnummer en emailadres vermelden in de mail.